Błonnik naturalny można podzielić na dwie grupy – rozpuszczalny oraz nierozpuszczalny. O ile w produktach pełnoziarnistych czy otrębach znajduje się błonnik nierozpuszczalny, o tyle warzywa oraz owoce zawierają przeważającą ilość błonnika rozpuszczalnego. W błonniku nie znajdziemy żadnych witamin ani mikroelementów, natomiast on sam jest idealnym składnikiem diety odchudzającej – sprawia, że gubienie kolejnych kilogramów jest zdecydowanie łatwiejsze. Absorbuje wodę, znacznie zwiększając swoją objętość w jelitach i przyspiesza ich perystaltykę. Nie tylko zatem daje wrażenie sytości, ale także przyczynia się do detoksykacji organizmu i regulacji rytmu wypróżnień. Można metaforycznie porównać błonnik naturalny do miotły, która niezwykle skutecznie wymiata z ludzkiego układu pokarmowego szkodliwe resztki przemiany materii.

Projektowanie siłowni plenerowych
Firma ZPU Romex jest przedsiębiorstwem, które zajmuje się tworzeniem urządzeń składających się na siłownie plenerowe. Są to specjalne miejsca na otwartym terenie, których zadaniem jest zapewnienie użytkowniko...